ISO publikon BIM Standardet e para Ndërkombëtare

Organizata Ndërkombëtare për Standardizim (ISO) ka publikuar standardet e para ndërkombëtare për BIM, atë teë ISO 19650-1 dhe ISO 19650-2. 

upload.jpg

ISO është një organ që zhvillon standarde ndërkombëtare për sektorë të ndryshëm. Më 21 janar të këtij viti, organizata njoftoi se kishte zhvilluar standarde për përdorimin e BIM-it. Emri i plotë i standardit është "Organizimi dhe digjitalizimi i informatave të ndërtesave dhe projekteve inxhinierike, duke përfshirë Building Information Modeling (BIM) - Menaxhimi i informatave duke përdorur BIM". Organizata gjithashtu ka publikuar Pjesën 1: Konceptet dhe parimet dhe Pjesa 2: Faza e dorëzimit të aseteve. Aktualisht, ISO-ja planifikon të lëshojë edhe Pjesën 3-të (për fazën operacionale të aseteve) dhe Pjesën 5-të (BIM në aspektin e sigurisë, ndertimi digjital i mjedisit, dhe menaxhimin smart i aseteve) në vitin 2020.

Për më shumë informata, lexoni artikullin e plotë ketu:

https://www.engineering.com/BIM/ArticleID/18351/ISO-Releases-First-Worldwide-BIM-Standard.aspx