ARCHICAD vs QuickTime - dobësitë

Apple ka konfirmuar për Wall Street Journal se ajo tani më nuk do të lëshojë përditësime të sigurisë për QuickTime në platformën e Windows dhe për këtë arsye kanë rekomanduar që përdoruesit e saj ta fshijnë atë urgjentisht, për shkak të mbojtjes së Windows nga sulmet e ndryshme. Ky lajmë nuk ka të bëjë me QuickTime në platformën Mac OS X.

Duke marrë parasysh këtë deklaratë nga Apple, GRAPHISOFT gjithashtu rekomandon që ta fshini programin QuickTime në Windows që kanë qasje në internet dhe ata që kanë të instaluar ArchiCAD 14 ose versionin më të vjetër të cilën nuk e përdorni më.  ArchiCAD-i pa QuickTime është kompatibil për këto versione:

  • ARCHICAD 18 dhe versionet më të reja nuk kanë nevoj për instalimin apo përdorimin e QuickTime
  • ARCHICAD 15-17 është kryesisht funksional edhe pa QuickTime (vetëm me disa limitime*)
  • ARCHICAD 14 dhe versionet më të vjetra nuk mund të finskionojnë pa QuickTime.

* Gjej më shumë informacion mbi përdorimin e ArchiCAD pa QuickTime në Help Center article.