Mac OS X Yosemite kopatibiliteti me ArchiCAD

Çka ju nevoitet të dini para se të azhuroni (Update) versionin e ri.

GRAPHISOFT e ruan kompatibilitetin për ArchiCAD 17 dhe 18 si dhe për produktet përcjellëse (BIMcloud, BIMx, BIM Server, BIM Server Manager) në OS X 10.10 Yosemite. Bazuar në testimet fillestare të GRAPHISOFT’it, ArchiCAD 17 dhe 18 në përgjithësi punon pa probleme në 10.10 me disa çeshtje të vogla që i gjeni të detajuara në këtë artikull.

Përdoruesit e BIMx duhet të kenë parasysh se BIMx nuk do të funksionoj deri në azhurimin (Update) e ardhshëm kompatibil të ArchiCAD.

 

Nëse keni vendosur për Update, disa këshilla që duhet t'i keni parasysh për OS upgrade:

Para se çdo Upgrade të sistemit operativ ju këshillojmë që:

  1. Të krijoni back-up të shënimeve në external disk.
  2. Të gjeni kohën e përshtatshme për azhurimin e OS (sistemit operativ), kur presionet e afateve kohore janë minimale.
  3. Të keni metodën e restaurimit të kompjuterit në mënyrë që ta ktheni në gjendjen e mëparshme nëse është e nevojshme.

 

E rëndësishme për BIM Server:

Ju lutem keni kujdes para se të Upgrade në versionin e ri të OS, eksportoni shënimet (projektet) dhe uninstall BIM Server. Pastaj re-instaloni BIM Server'in dhe Importoni shënimet.

Më shumë Informacion:

Kliko këtu që të jeni më të informuar rreth testimit të kompatibilitetit për ArchiCAD dhe BIMx. Për pyetje të përgjithshme të suportimit, ju lutem vizitoni faqen tonë të Suportit.

archiEDU

archiEDU, QT. Dardania, Bulevardi Bill Klinton, Lok.23, Prishtina, Kosova