Rhinoceros – ArchiCAD Connection

GRAPHISOFT prezanton lidhjen ndërmjet Rhinoceros - ArchiCAD

"Rhino - ARCHICAD Connection" mundëson përdoruesit e ArchiCAD në platformat Mac dhe Windows, importimin e modeleve nga Rhino në ArchiCAD si GDL objekte.

Guggenheim Helsinki Design Competition Entry by Nikken Sekkei

Guggenheim Helsinki Design Competition Entry by Nikken Sekkei

Lidhja Rhino-ArchiCAD mundëson konvertimin e modeleve nga Rhino në gjeometrinë e ArchiCAD_it. Formati bazë i modeleve të Rhino është GDL, e cila është edhe format gjeneral i objekteve të ArchiCAD_it. 

Për modelet e mëdha dhe komplekse, GRAPHISOFT paraqet opsionin e konvertimit të modeleve nga Rhino në disa GDL objekte (më të vogla) në formatin LCF (grupacion i disa objekteve). Ky proces mundëson funksionalitet në monitorim dhe azhurnimin më të lehtë të modeleve të importuara nga Rhino në ArchiCAD, si dhe ngrit performancën gjatë importimit të modeleve komplekse.

Me këtë Add-In edhe kompletohet BIM Aplikacioni - ArchiCAD me integrimin të objekteve të krijuara me aftësi të fuqishme të modelimit siç është Rhino.

Për më shumë informata dhe për ta shkarkuar Rhino add-on për ArchiCAD, ju lutem klikoni në linkun: http://www.graphisoft.com/downloads/addons/interoperability/rhino.html.